KONCEPT KONCEPT

Отворен повик за ИПАРД II Програмата

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2019 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020Објавен на: 04.10.2019Отворен до: 18.11.2019Врз основа на член 9 став 1 точка б од Законот за ратификација на Секторската спогодба меѓу Владата на Република Македонија и Европската комисија за воспоставување на одредби за управување и спроведување ...
Прочитај повеќе

7 работи што успешните луѓе ги прават за да останат ментално здрави на патот до врвот

Успешните луѓе го користат своето слободно време на многу подобар начин отколку да лежат на каучот и да гледаат ТВ!Дали знаевте дека новите бизниси четири пати почесто пропагаат од останатите? Дали знаете зошто е толку тешко да започнете успешен бизнис? Причината лежи во голем број фактори, меѓу кои е и како основачите го поминуваат слободното врем...
Прочитај повеќе

4 причини зошто не е добра идејата да се забрани Фејсбук на работа!

Не е тајна дека улогата на канцеларијата се смени во текот на изминатите децении, и дека денес, повеќето вработени седат пред компјутер подолго време.Граница помеѓу приватниот живот и работата веќе не е толку јасна, најмногу затоа што социјалните мрежи сè повеќе се користат во бизнис цели.Но, за некои работодавачи, дозволувањето употреба на ...
Прочитај повеќе

ЗА УСПЕШНА КАРИЕРА ИНВЕСТИРАЈТЕ 3% ОД ВАШИОТ ГОДИШЕН ПРИХОД ВО СЕБЕ

Никогаш не ја потценувајте моќта на инвестирање во себе. Многу вработени ја забораваат оваа важна порака. Луѓето се повеќе склони да се почастат нова кошула или вечера отколку да инвестираат во унапредување во својата кариера - да ги прошират своите знаења, деловни вештини и слично.Некои од најуспешните експерти за личен развој во светот се залагаа...
Прочитај повеќе

УСПЕШНА СЕЗОНА ЗА ИДНИТЕ СТУДЕНТИ ВО СЛОВЕНИЈА

Повеќе од 80 учесници на 5 in-house обуки, 3 групи и индивидуални предавања го посетија курсот по словенечки јазик во првата половина на оваа година.Идни студенти, студенти и голем број на деловни луѓе кои соработуваат со Словенија, беа дел од курсевите за словенечки јазик."Предавањата беа одлични, на првото ниво се запознавме со основите на с...
Прочитај повеќе

Поволности за учество на Академијата за дигитален маркетер!

➡️Пријавете се најдоцна до 1 август 2019 година и добијте 10.000 денари попуст.
➡️Можност за плаќање до 48 рати преку НЛБ Банка АД Скопје.
➡️За студенти следува попуст од 20%.
➡️Mожност за вработување на најдобрите студенти на Академијата за дигитален маркетер.Повеќе информации за академијата на следниот линк: http://www.koncept...
Прочитај повеќе